Home » Professionelen

Ieder kind wordt graag gedragen … ook in jouw opvang

 

Begeleidsters in de kinderopvang doen een geweldige job. Dankzij hun is het mogelijk dat ouders kunnen gaan werken in het vertrouwen dat er goed voor hun kindje gezorgd wordt.

 

Ouders dragen hun kinderen steeds vaker. Dat is mooi. Kinderen hebben nood aan gedragen worden. Om te zorgen dat jij als opvanginitiatief tegemoet kan komen aan de nood aan nabijheid van kinderen en  de vraag van ouders om kinderen te dragen kan je bij mij terecht voor informatie, leren knopen of om uit te zoeken welke nu de beste drager is voor jou team.

 

Dragen met een doek of drager heeft in de kinderopvang een grote meerwaarde. Begeleiding draagt kinderen nu ook. Op de arm voelt het snel zwaar en belastend. Door correct met een doek of drager te dragen wordt het dragen veel minder zwaar. Klachten van pijn in de nek, schouders en rug verminderen. De begeleider krijgt de handen vrij wat de mogelijkheid bied andere zaken te doen. En nieuwe baby's voelen zich sneller veilig en hechten zich sneller aan de begeleiding.

 

Alle vormingen kunnen gegeven worden aan kinderdagverblijven, onthaalouders en initiatieven voor buitenschoolse opvang. Maar ook andere instellingen en organisaties die baby's en jonge kinderen opvangen of verzorgen kunnen een vorming volgen.