Home » Professionelen

Professionelen

Ieder kind wordt graag gedragen … ook in jouw opvang

 

Als begeleidster in de kinderopvang doe je een geweldige job. Dankzij jou is het mogelijk dat ouders kunnen gaan werken in het vertrouwen dat er goed voor hun kindje gezorgd wordt.

 

 

Ouders dragen hun kinderen steeds vaker. Dat is een mooie evolutie. Kinderen hebben namelijk een grote behoefte om gedragen te worden. Om te zorgen dat jij als opvanginitiatief tegemoet kan komen aan de vraag van ouders om kinderen te dragen. En tegemoet kan komen aan de behoefte van kinderen gedragen te worden kan je bij mij terecht voor informatie, leren knopen of om uit te zoeken welke nu de beste drager is voor jou team.

 

Dragen met een doek of drager heeft in de kinderopvang een grote meerwaarde. Begeleiding draagt kinderen nu ook al. Op de arm voelt het snel als zwaar en belastend. Door met een doek of drager te gaan dragen wordt het dragen veel minder zwaar. Daarnaast krijgt de begeleider de handen vrij wat de mogelijkheid bied andere zaken te doen. 

 

Alle vormingen kunnen gegeven worden aan kinderdagverblijven, onthaalouders en initiatieven voor buitenschoolse opvang. Maar ook andere instellingen en organisaties die baby's en jonge kinderen opvangen of verzorgen kunnen een vorming volgen.