EHBD: Eerste Hulp Bij Draagvragen

Je volgde in het  verleden al een vorming bij Madoek. Jullie zijn ondertussen bekend met het gebruik van een drager of doek en gebruiken deze ook effectief in de opvang. Maar jullie zitten nog met enkele zeer praktische vragen. Of jullie noden zijn veranderd (jullie willen bijvoorbeeld graag op de rug gaan dragen, maar durven dit niet goed alleen) 

Dan is EHBD een ideale opfrissing voor jullie. Ik kom tijdens de opvanguren naar jullie en ga samen met jullie aan de slag. We bekijken op welke problemen jullie botsen en zoeken samen naar oplossingen. We nemen een knoop nog eens samen door of ik leg uit hoe je jullie specifieke drager afstelt zodat deze voor iedere begeleidster het meest optimaal zit.

 

Omdat ik tijdens de werking kom is het nodig dat er steeds een deel van het team met de kinderen bezig is terwijl ik samen met het andere deel aan de slag ga. (of jullie voorzien begeleiding van een ander team die inspringen). 

We gaan aan de slag met draagpoppen, maar kunnen ook met een kindje oefenen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat we de kinderen gaan overbevragen door ze bijvoorbeeld 10 keer in en uit een drager of doek te doen.

 

Duur varieert afhankelijk van de vraag of vragen die jullie hebben.

Deze vorming kan je enkel boeken als je al in het verleden een vorming bij mij volgde! Wil je graag kennis maken met dragen, leren knopen met een doek of weten welke drager past bij jou team, dan is een van de andere vormingen beter geschikt.