Draagparcours

 Het draagparcours bestaat uit 2 dagdelen.

Tijdens het 1ste dagdeel maken jullie kennis met dragen. We bespreken voordelen van dragen en maken komaf met de vooroordelen. De verschillende dragers en doeken komen aan bod. We hebben het ook over wat dragen kan betekenen in het hechtingsproces van kinderen.

In een 2de dagdeel starten we met wat ergonomisch dragen is en waar we op moeten letten als we een kind dragen. Dan gaan we uitgebreid op zoek naar de perfecte drager (of dragers) voor het team of leren we een doek knopen.

Tussen beide dagdelen zit een periode van minstens 1 maand waarin jullie als team de tijd hebben om samen aan de slag te gaan met de informatie en het huiswerk dat jullie kregen in het eerste deel. Zo kunnen jullie nagaan hoe jullie effectief het dragen willen inzetten in het kinderdagverblijf. Door dit traject zal je als team een veel bewustere keuze maken voor een specifieke draagwijze.

 

Ongeveer 3 uur per dagdeel. Het 1ste dagdeel kan met verschillende teams samen met een max van ongeveer 20 personen. Het 2de dagdeel kan max met 10 personen. Dagdeel 2 kan in 1 kinderdagverblijf dus eventueel 2 of 3 keer doorgaan terwijl dagdeel 1 met iedereen samen gevolgd is.

Dagdeel 2 gebeurd best met een zo volledig mogelijk team.