Waarom zou ik een draagbegeleiding nemen?

Als je een doek of drager koopt krijg je er vaak een boekje bij. Als je op internet gaat zoeken vind je veel filmpjes om te leren knopen of je drager aan te doen. Vriendinnen met een baby hebben hun baby ook gedragen en kunnen het wel uitleggen. Waarom zou je dan nog een draagbegeleiding nemen?


Om te beginnen is ieder persoon anders. Wat voor je vriendin werkte werkt misschien niet voor jou. Je hebt een andere lichaamsbouw. Of je hebt specifieke lichamelijke klachten waardoor een bepaalde handeling pijnlijk is, of niet gaat. Misschien heeft je kindje specifieke aandachtspunten. Tijdens een draagbegeleiding kijk ik samen met jou wat voor jou specifieke situatie werkt zodat jij op de best mogelijke manier je kindje kan dragen.


Hoe zit het dan met de boekjes en filmpjes? In de boekjes staat alles met fototutorials. De uitleg is niet altijd in een taal die jij goed verstaat. Sommige filmpjes zijn inderdaad zeer goed. Helaas zijn er ook heel wat minder goede filmpjes in omloop. Als beginnend drager is het moeilijk te onderscheiden wat goed en minder goed is. Daarnaast legt zo een filmpje of boekje je natuurlijk ook niet uit hoe je kan knopen in jou specifieke situatie of hoe veel je nu precies moet aanspannen.