Home » Wie ben ik

Over Madoek

Op 9 augustus 2013 startte mijn draagavontuur met de geboorte van onze oudste zoon. Al tijdens mijn zwangerschap wist ik dat ik wou dragen. Ik kocht een 2de hands ring sling en mai tai en kreeg een rekbare doek te leen. Na zijn geboorte ontdekte ik hoe hard mijn zoon genoot van dicht bij mij in de doek gedragen te worden. Dicht bij mij voelde hij zich veilig en kwam hij tot rust.

 

Toen in juni 2015 onze dochter geboren werd, werd ook zij zo vaak mogelijk gedragen. Ik wou nog meer leren over knopen en dragen.


Met de geboorte van onze jongste zoon in januari 2018 wou ik het plezier dat ik in dragen had en de band die ik met mijn kinderen kreeg mede door het dragen graag kunnen delen met zoveel mogelijk jonge ouders.  

 

Op het moment dat ik, na de bevallingsrust van mijn oudste zoon, terug aan het werk ging als verantwoordelijke kinderopvang in IBO Mechelen van Ferm Kinderopvang ontdekte ik dat niet enkel mijn kind graag gedragen werd. De kleinste kleuters hadden er veel baat bij wanneer ze van school kwamen om even op de rug van een begeleidster tot rust te komen.

 

Tegelijkertijd merkte ik dat dragen nog geen evidentie is in de kinderopvang. Op het moment dat ik besloot om draagconsulente te worden wou ik dit niet enkel voor ouders worden, maar ook aan kinderbegeleid(st)ers en onthaalouders opleiding geven in het dragen van kinderen in de kinderopvang. 

 

Opleiding:

juni 2018: 'Draagconsulent I' bij het Instituut voor Hechting

juli 2018: voorgevormde dragers bij Instituut voor Hechting

Januari 2019: 'Draagconsulent II' bij Instituut voor Hechting

April 2019: scholing dag 'Vaders in het consult' bij Instituut voor Hechting

Mei 2019: Knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB bij Instituut voor Hechting

September 2019: 'Draagconsulent II' bij Die Tragenshule 

April 2021: 'Shantala babymassage' bij Wellness academie

April - november 2021: Wandelcoach bij wandelcoachbureau

Mei 2021: 'Vrouwen met een miskraam goed begeleiden' bij de kraamvogel

Mei 2021; 'Kindermassage' bij Wellness academie

September 2021 - maart 2022: 'Perinatale counseling' bij draagkracht

September 2021: start vierjarige therapeutenopleiding Interactionele vormgeving

Februari 2022: 'Dubbeldragen en vroeg rugdragen' bij Instituut voor Hechting

 

Regelmatig volg ik productdagen van producenten van dragers en doeken om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op draagvlak. Daarnaast neem ik regelmatig deel aan intervisiemomenten met collega-draagconsulenten om samen te leren van elkaar.

In de toekomst wil ik me steeds blijven bijscholen en specialiseren om ouders en begeleid(st)ers in de kinderopvang te kunnen helpen in hun draagavontuur.

 

Lid van Draagconsulenten Vlaanderen sinds 2018