Home » Over Madoek

Over Madoek

Op 9 augustus 2013 startte mijn draagavontuur met de geboorte van onze oudste zoon. Al tijdens mijn zwangerschap wist ik dat ik wou dragen. Ik kocht een 2de hands ring sling en mai tai en kreeg een rekbare doek te leen. Na zijn geboorte ontdekte ik hoe hard mijn zoon genoot van dicht bij mij in de doek gedragen te worden. Dicht bij mij voelde hij zich veilig en kwam hij tot rust.

 

Toen in juni 2015 onze dochter geboren werd, werd ook zij zo vaak mogelijk gedragen. Ik wou nog meer leren over knopen en dragen.


Met de geboorte van onze jongste zoon in januari 2018 wou ik het plezier dat ik in dragen had en de band die ik met mijn kinderen kreeg mede door het dragen graag kunnen delen met zoveel mogelijk jonge ouders.  

 

Op het moment dat ik, na de bevallingsrust van mijn oudste zoon, terug aan het werk ging als verantwoordelijke kinderopvang in IBO Mechelen van Ferm Kinderopvang ontdekte ik dat niet enkel mijn kind graag gedragen werd. De kleinste kleuters hadden er veel baat bij wanneer ze van school kwamen om even op de rug van een begeleidster tot rust te komen.

 

Tegelijkertijd merkte ik dat dragen nog geen evidentie is in de kinderopvang. Op het moment dat ik besloot om draagconsulente te worden wou ik dit niet enkel voor ouders worden, maar ook aan kinderbegeleid(st)ers en onthaalouders opleiding geven in het dragen van kinderen in de kinderopvang. 

 

Opleiding:

juni 2018: 'Draagconsulent I' bij het Instituut voor Hechting

juli 2018: voorgevormde dragers bij Instituut voor Hechting

Januari 2019: 'Draagconsulent II' bij Instituut voor Hechting

April 2019: scholing dag 'Vaders in het consult' bij Instituut voor Hechting

Mei 2019: Knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB bij Instituut voor Hechting

September 2019: 'Draagconsulent II' bij Die Tragenshule 

Regelmatig volg ik productdagen van producenten van dragers en doeken om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op draagvlak. Daarnaast neem ik regelmatig deel aan intervisiemomenten met collega-draagconsulenten om samen te leren van elkaar.

In de toekomst wil ik me steeds blijven bijscholen en specialiseren om ouders en begeleid(st)ers in de kinderopvang te kunnen helpen in hun draagavontuur.

 

Lid van Draagconsulenten Vlaanderen sinds 2018

recensie van Katrien Audiens

 

Vriendelijk contact met ruime kennis van en over dragen met duidelijk een passie voor het vak. Fijne ervaring!

Katrien Audiens, jongensmama (3 jaar, 2jaar en net geboren). 18 december 2018

Missie en Visie

Ieder kind wordt graag gedragen

Steeds meer ouders gaan hun kind dragen. Het is belangrijk dat zij goed geïnformeerd worden over wat goed en ergonomisch dragen is. Ook het belang van goed leren knopen of het gebruik van de juiste drager is niet te onderschatten. Als draagconsulente ben ik in staat ouders de juiste info te geven en kan ik hen leren hoe ze hun kind veilig en ergonomisch kunnen dragen in zowel een voorgevormde drager als een doek.

 

Ieder kind wordt graag gedragen … ook in jouw opvang

Ook in kinderopvanginitiatieven merkt men dat kinderen steeds meer gedragen worden door hun ouders. Deze kinderen geven ook in de kinderopvang aan graag dicht bij een vertrouwd verzorger te zijn. Door goede informatie en goed te leren dragen kunnen begeleiders in de kinderopvang tegemoet komen aan deze vraag van het kind (en de ouders). Daarnaast is het voor de begeleider een voordeel dat hij of zij zijn/haar handen nog vrij heeft om andere kinderen te kunnen helpen.