Home » Ouders » Workshop

Workshop

Leer je baby dragen in een draagdoek

Wat: Je maakt kennis met verschillende soorten draagsystemen. Je leert hoe je je baby op een veilige, geborgen manier kan dragen. Ontdek hoe heerlijk dragen kan zijn!

Waar: Huis van het kind in Antwerpen - Groenenhoek

Wanneer: zaterdag 23 oktober 2021 van 10 tot 12 uur

Wie organiseert: De Kraamvogel

Kostprijs: gratis

Inschrijven: Leer je baby dragen in de draagdoek-Voor ouder en kind - De Kraamvogel

workshop dragen

Wat: Je baby dragen. Het voelt zo fijn. Dicht bij jou, warm en zacht.

Maar waar begin je? Wat is een goede drager, of toch maar een doek?

Tijdens deze workshop leer je het verschil tussen alle verschillende type draagsystemen met hun voor en nadelen. Je krijgt een demonstratie over het gebruik van alle verschillende systemen en je leert wat de voorwaarden zijn om ergonomisch en veilig te dragen. We overlopen samen de vele voordelen en er is tijd voor al je vragen.

Heb je al een doek of drager in huis, breng die dan gerust mee.

Waar: Begoniastraat 3, 2627 Schelle

Wanneer: dinsdag 16 november 2021 van 18.30 tot 20.30 uur

Wie organiseert: Vroudvrouw Leila Chatbri

Kostprijs: 30€

Inschrijven: Inschrijflink volgt

Start met babydragen

Wat: Je wil je kleintje graag dicht bij jou houden. Zeker in deze rare tijden waarin we voelen hoe belangrijk nabijheid is. Maar hoe begin je er aan, aan dat dragen? Is zo een doek knopen niet te moeilijk? Is zo een draagzak wel veilig voor mijn kindje? Is dat dragen niet schadelijk voor mijn kindje en krijg ik daar geen rugpijn van? Dat en nog zoveel meer beantwoorden we in deze workshop.

Pas bevallen? Zwanger? Net papa geworden? En dragen is een hele nieuwe wereld? Dan is deze workshop iets voor jou.

Na deze workshop weet je het verschil tussen alle verschillende type draagsystemen en weet je wat de voorwaarden zijn van ergonomisch dragen. Je bent in staat in een winkel een geïnformeerde keuze te maken voor een ergonomisch draagsysteem, los van wat de verkoopster of de doos je verteld.

Waar: Blauwe Maan: August Van Putlei 153, 2150 Borsbeek

Wanneer: Dinsdag 7 december 2021 van 19.30 tot 21.30 uur

Wie organiseert: Madoek in samenwerking met Blauwe Maan

Kostprijs: 35€/persoon, of 50€ per koppel

Inschrijven: hier of via Blauwe Maan

Minisessies

Wat: Een fotoshoot gecombineerd met draagadvies!

Draag jij je kindje al lang, of vraag je je af of het iets voor jullie zou zijn? De minisessies zorgen voor prachtige herinneringen en geven je de mogelijkheid vragen over dragen te stellen.

Petra van Petravb-newborn gaat met jullie op pad om samen de mooiste foto te maken in een betoverende omgeving. Karen zorgt dat jullie kindje correct in de doek zit en beantwoord na de fotoshoot alle vragen die jij hebt over dragen.

Na de minisessies mag je tot 16 uur de doek of een drager gebruiken in het park. Je mag gebruik maken van onze doeken tijdens de fotoshoot.

Deze activiteit is geschikt voor ouders met een kindje tussen 2 weken en 3 jaar.

Waar: Een park of natuurgebied tussen Antwerpen en Mechelen

Wanneer: We organiseren een paar keer per jaar minisessies. Heb je interesse, geef ons dan een seintje en we houden je op de hoogte wanneer we nieuwe minisessies organiseren

Wie organiseert: Madoek in samenwerking met petra van borm (petravb-newborn.com)

Kostprijs: 99€

Inschrijven: hier

Draagwandeling zondag 6 maart 2022 om 10.30 uur

Wat: Een gezellige wandeling samen met de kinderen. Na de wandeling kan je je eigen meegebrachte picknick opeten. Wil je je kindje graag dragen, maar heb je geen doek of drager? Geef een seintje en wij voorzien in overleg met jou het nodige materiaal
Waar: Afspraak aan de praktijk van Madoek. Kardinaal Cardijnstraat 5, 2840 Terhagen

Wanneer: Op zondag 6 maart 2022 vertrekken we om 10.30 uur. De wandeling duurt ongeveer 1.30uur en is op een kindvriendelijk tempo met pauze voor vermoeide beentjes of hongerige baby's
Kostprijs: Helemaal gratis.

Inschrijven: We werken dit jaar met inschrijving. Inschrijven kan via het formulier hieronder of via een berichtje aan mij.

Word je graag op de hoogte gehouden wanneer de volgende workshops doorgaan mag je je steeds inschrijven voor onze nieuwsbrief. We houden je graag op de hoogte.

Workshop of infosessie organiseren

 

Wil je graag met enkele bevriende koppels of enkele vriendinnen samen leren knopen of een avondje kennis maken met dragen kan je mij contacteren om samen te bekijken wat mogelijk is.
Heb je als organisatie of winkel interesse om een workshop of infosessie te organiseren kan je mij hier ook voor contacteren.